page_banner

Cara Anu leres Nginum Cai pikeun Témpél Luar Ruangan

Rata-rata kandungan cai lalaki normal nyaéta sakitar 60%, kadar cai awéwé 50%, sareng kadar cai atlit tingkat luhurna caket 70% (kusabab kandungan cai otot saluhur 75% sareng kandungan cai tina gajih ngan 10%). Cai mangrupikeun komponén anu paling penting dina getih. Éta tiasa ngangkut nutrisi, oksigén, sareng hormon ka sél sareng nyandak hasil tina metabolisme. Éta ogé komponén konci mékanisme régulasi suhu awak manusa. Cai sareng éléktrolit ilubiung dina kontrol tekanan osmotik manusa sareng ngajaga kasaimbangan awak manusa. Janten kumaha cara ngeusian cai salami latihan mangrupikeun kursus anu wajib pikeun unggal pengendara.

news702 (1)

Mimiti, tong ngantosan nginum cai dugi ka haus. Ampir teu mungkin pikeun jalma-jalma nyandak cai anu cekap pikeun ngajaga kasaimbangan cai awak nalika latihan. Kaleungitan cai awak manusa nalika latihan berkepanjangan bakal ngakibatkeun tekanan osmotik plasma anu langkung luhur. Nalika urang ngaraos haus, awak urang parantos kaleungitan sajumlah 1,5-2L cai. Utamana naék dina lingkungan usum panas anu beueus sareng panas, awak kaleungitan cai langkung gancang, nyepetkeun résiko awak déhidrasi, anu bakal ngakibatkeun turunna bertahap dina volume getih, ngirangan kesang, sareng laju jantung anu langkung gancang, anu nyababkeun mimiti munculna kacapean. Meureun aya ogé pectoris angina anu ngancam kahirupan. Ku alatan éta, siklus usum panas pikeun ngeusian cai teu tiasa diémutan. Naha anjeun wani teu malire pentingna cai nginum dina waktos ayeuna?

news702 (2)

Janten kumaha cara nginum cai anu leres? Sanaos anjeun henteu acan kantos nunggang, anjeun kedah leres-leres nginum cai pikeun ngajaga kasaimbangan cai awak. Butuh waktos anu sakedik kanggo cai kanggo diinum nalika muter tiasa dianggo ku awak urang, sareng jarak anu panjang teuing cai minum tiasa nyababkeun cai awak turun, janten teu tiasa terhidrasi pinuh. Nginum cai ngan upami anjeun haus bakal ngantepkeun awak dina kaayaan kakurangan cai hampang pikeun waktos anu lami. Ku alatan éta, disarankeun pikeun ngeusian cai unggal 15 menit nalika ninggang dina usum panas. Upami éta latihan intensitas sedeng-luhur, disarankeun pikeun ngeusian cai sakali unggal 10 menit. Jumlah sakedik sareng sababaraha kali. Kituna, anjeun kedah nyandak portabelbotol olahraga atawa kantong cai nalika anjeun tunggang gunung. Produk anu gampang dianggo ngamungkinkeun anjeun ngeusian cai iraha waé sareng dimana waé nalika latihan, sareng henteu nimbulkeun beban pikeun anjeun.


Pos waktos: Jul-02-2021